Σαουδική Αραβία: Οι Αρχές ψάχνουν το κορίτσι με τη μίνι φούστα [Βίντεο]

364185-753216
Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν το κορίτσι που έκανε την βόλτα του στο ιστορικό φρούριο Ushayqir ντυμένο με μίνι φούστα και τοπάκι.

Πρόκειται για ένα μοντέλο ονόματι «Khulood», η οποία ανέβασε στο Snapchat το Σαββατοκύριακο το παρακάτω «προκλητικό» για την πιο συντηρητική και ανδροκρατούμενη κοινωνία του κόσμου βίντεο.

Το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Οι μισοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν να συλληφθεί και να τιμωρηθεί για παραβίαση του αυστηρότατου ενδυματολογικού κώδικα που αφορά τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας. Κάποιοι άλλοι επαινούν το κορίτσι για τη «γενναιότητά» της.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία οφείλουν να κυκλοφορούν με μακριές κελεμπίες και καλυμμένο το κεφάλι με μαντίλα. Απαγορεύεται επίσης να οδηγούν και στο αυτοκίνητο κάθονται χωριστά από τους άνδρες.Η Khulood τόλμησε να κάνει τη βόλτα της στο ιστορικό φρούριο που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην επαρχία Najd, η οποία θεωρείται από τις πλέον συντηρητικές ως γενέτειρα του «ουαχαμπισμού», του σουνιτικού ισλάμ.

https://www.youtube.com/watch?v=KLRUeik5hC8

Παλαιότερα άρθρα: