Σβίγκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού», ο Πανούσης δεν βοηθά το έργο της κυβέρνησης

rania-zvigkou
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Για την ανάγκη το επερχόμενο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού έκανε λόγο η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην ίδια συνέντευξη η ίδια δεν παρέλειψε να χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ως «ατυχείς και προβληματικές». Έκανε μάλιστα και συνολικότερη αποτίμηση της στάσης του υπουργού, σημειώνοντας ότι δεν βοηθά στο έργο της κυβέρνησης.

«Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν δηλώσεις του κ. Πανούση, όπως αυτές ενάντια στη Νεολαία του κόμματος. Είναι ατυχείς και προβληματικές και δεν νομίζω ότι η συνολική του στάση βοηθά στο έργο της κυβέρνησης. Τα «φάλτσα» και οι προσωπικές στρατηγικές είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτή τη συγκυρία… Με δεδομένο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις συγκρότησαν μια αστυνομία εχθρική απέναντι στους πολίτες, η οποία δεν σεβόταν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να συγκρουστεί με αυτήν την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση», είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον Γιάννη Πανούση.

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο, η ίδια τόνισε ότι πρέπει να είναι «ένα συνέδριο στρατηγικού επανακαθορισμού, το οποίο θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα στη νέα συνθήκη και το κόμμα θα απαντήσει συλλογικά στα ερωτήματα που προκύπτουν, τόσο με τη διακυβέρνηση της χώρας όσο και με τη βιωσιμότητα του αριστερού σχεδίου στην Ευρώπη.»

Δεν αποκλείεται στο έκτακτο συνέδριο που θα λάβει άλλωστε χώρα λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές να δούμε και ηχηρές αποχωρίσεις από το κυβερνητικό σχήμα, με πρώτη αυτή του κυρίου Πανούση. Παρά το ξεκαθάρισμα που θα γίνει θα αφορά τα αριστερά πλευρικά του κόμματος, είναι πιθανόν να «πάρει η μπάλα» και άλλους που ως σήμερα κινήθηκαν με μία πιο προσωπική στρατηγική.

Παλαιότερα άρθρα: