Σε αιφνίδια επίσκεψη Κουρουμπλή σε νοσοκομείο, έλειπε η διοίκηση

kouroumplis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Αιφνιδιαστική επίσκεψη επιχείρησε ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο νοσοκομείο Αττικόν όπου συνέλαβε τη διοίκηση να είναι ουσιαστικά απούσα. Έλειπαν σε άδεια, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός κάτι που προκάλεσε την απόφασή του για την άμεση αντικατάσταση του διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου.

Η ημέρα κατά την οποία έγινε η αιφνιδιαστική επίσκεψη ήταν η τέταρτη που είναι ημέρα γενικής εφημερίας. Στην επίσκεψή του αυτή ο υπουργός πληροφορήθηκε ότι έλειπαν σε άδεια ο διοικητής και ο υποδιοικητής. Αντέδρασε έντονα ο κ. Κουρουμπλής, και δήλωσε ότι θα αντικατασταθούν άμεσα. Παράλληλα επισκέφτηκε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στη Δυτική Αττική και συναντήθηκε με φορείς των δήμων και εκπροσώπους του ιατρικού και του υπόλοιπου προσωπικού των μονάδων υγείας.
Είναι συλλογική η ευθύνη μας για την ατιμωρησία και την ανευθυνότητα στην οποία επιδίδονται διοικητές και ανώτεροι υπάλληλοι δημοσίων φορέων. Είναι βέβαια απαραίτητη μία κυβέρνηση με πολιτική βούληση για να χτυπήσει αυτά τα φαινόμενα, αλλά απαιτείται και η κατάργηση της δικής μας κουλτούρας τη σιωπής και της διαστρεβλωμένης αντιλήψης αλληλεγγύης που δεν μας επιτρέπει πολλές φορές να καταγγείλουμε στους χώρους εργασίας μας παρανομίες ανώτερων ή συναδέλφων μας. Αν δεν αλλάξει συνολικά η κουλτούρα αυτή και όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και μυριάδες παρατυπίες και παρανομίες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα επέλθει η αλλαγή από τους κυβερνώντες και μόνο. Δυστυχώς συμμετέχουμε σε μεγάλο ποσοστό στην υποκρισία που θέλει σε καφενεία να γκρινιάζουμε για την αναξιοκρατία, την ατιμωρησία και την ανευθυνότητα κυβερνήσεων και φορέων και να συμμετέχουμε ή να συναινούμε σιωπηρά πολλές φορές με δικό μας όφελος σε αυτές τις πρακτικές.

Παλαιότερα άρθρα: