Σε αναμονή για νέο γενικό διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

papadopoulos movie
Διαβάστε επίσης

Τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλο, προτείνει για την θέση του γενικού δευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το ΔΣ του Κέντρου.

Σε αυτή την πρόταση, με τέσσερις ψήφους υπέρ, κατέληξε το ΔΣ του Κέντρου,σε συνεδρίση του στις 27/10 και τη γνωστοποίησε στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), αναφέρει ότι «αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., κατέληξε, με τέσσερις ψήφους, να προτείνει ως Γενικό Διευθυντή τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο Χάρης Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2000 έως σήμερα.
Έχει αποτελέσει πολύτιμος συνεργάτης πολλών Ελλήνων δημιουργών όπως των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Γιάννη Σμαραγδή, Κώστα Βρεττάκου, Τώνη Λυκουρέση, Γιώργου Πανουσόπουλου, Λευτέρη Ξανθόπουλου, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Νίκου Ζερβού κ α. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία «Προς την ελευθερία», τηλεταινίες, ταινίες μικρού μήκους καθώς και ντοκιμαντέρ. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και ήταν πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης πόρων για τον κινηματογράφο-1,5%»

Παλαιότερα άρθρα: