Σε ετοιμότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

syria-children
Διαβάστε επίσης

Σε άμεση και πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες. Διευκρινίζεται ότι το κόστος του έργου θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι δομές που προβλέπονται από το σχέδιο αυτό θα έχουν το χαρακτήρα Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, τα οποία θα στελεχωθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα διαθέτουν τον αναγκαίο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των προσφύγων και μεταναστών.

Προβλέπονται επίσης δράσεις εκπαίδευσης και προετοιμασίας όσων εμπλέκονται στον μηχανισμό υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών, όπως τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού κλπ. καθώς και η δημιουργία συστήματος καταγραφής και αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων. Στα πλαίσια του ολοκληρωμένου αυτού σχεδίου εντάσσεται επιπλέον, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών.

Παλαιότερα άρθρα: