Σε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη δεν αξίζει αυτή η Ευρώπη

europe myth
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Βλάσης Μανθογιάννης

Για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς και των αρχών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου, αποτελούν τις κοινές αξίες. Ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος έχει προσαρτηθεί στις Συνθήκες, προσδιορίζει λεπτομερέστατα τα θεμελιώδη δικαιώματα που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με βάση αυτές τις αρχές έγινε η είσοδος της Ελλάδας και άλλων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έρχονται τώρα εμπρός σε μια Ευρώπη που στα ηγετικά τις κλιμάκια πρωτοστατούν οι φασίστες, οι εκβιαστές και οι ψεύτες.

Φασίστες, που δεν θέλουν να αποδεχτούν την λαϊκή ετυμηγορία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιμένουν με κάθε αθέμιτο μέσο να επιβάλλουν στους λαούς την θέλησή τους. Τα όπλα τους ο φόβος, η πείνα και η ανασφάλεια και σύμμαχός τους ένα ευρύ δίκτυο ΜΜΕ για την χειραφέτηση των πολιτών.

Εκβιαστές γιατί δεν διστάζουν να θέτουν τελεσιγραφικά διλήμματα, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους. Εκβιαστές που αναγνωρίζουν την Δημοκρατία μόνο στις δικές τους επιδιώξεις και όχι στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των άλλων.

Και ψεύτες ή μάλλον καλύτερα πολιτικοί απατεώνες, που δεν διστάζουν να προσπαθούν να εξαπατήσουν τους «ισότιμους» συνομιλητές τους, όπως για παράδειγμα έγινε χθες!

Όχι αυτή η Ευρώπη δεν μας αξίζει, όπως και δεν αξίζει σε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ή να διαλυθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα και ΤΩΡΑ είναι η ώρα.

Παλαιότερα άρθρα: