Σε κινητικότητα «μεγάλα έργα»

ERGOTAKSIO
Διαβάστε επίσης

Δύο «καλές» ειδήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τον χώρο των έργων. Η επίσκεψη Χρυσοχοίδη στον Πύργο Ηλείας, την Παρασκευή, προκαλεί προσδοκίες για συγκεκριμένες ανακοινώσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, της Ολυμπίας Οδού, που τέθηκε εκτός βασικού έργου μετά την αναθεώρηση της σύμβασης.

Το «κόψιμο» του έργου πυροδότησε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Ο υπουργός Υποδομών είχε υποσχεθεί απο την περασμένη Άνοιξη, ότι ο δρόμος τελικώς θα γίνει με χρήματα του δημοσίου και της κοινότητας ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να αναφερθεί και στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό που και αυτό ετέθη εκτός της αναθεωρημένης σύμβασης της Ολυμπίας Οδού ενώ οι Ήλειοι παράγοντες περιμένουν ανακοινώσεις και για το τμήμα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, που ζήτησαν απο τον υπουργό πριν απο λίγους μήνες.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις και για την έναρξη του διαγωνισμού της ανάπλασης της Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για ένα έργο που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προβάλλει και προεκλογικά ως «έργο σύμβολο της νέας Ελλάδας».
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με μια σειρά άλλων έργων, όπως τα τρία οδικά έργα της νέας γενιάς παραχωρήσεων που τελικώς οι διαγωνισμοί και των τριών πήραν και πάλι παράταση. Την πέμπτη κατά σειρά. Πρόκειται για την Ζεύξη Σαλαμίνας, την Ζεύξη Λευκάδας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη. Έργα τα οποία δεν έχουν προσελκύσει μέχρι τώρα επενδυτικό ενδιαφέρον με τις τράπεζες να μην δίνουν εγγυητικές επιστολές στις κατασκευαστικές εταιρείες που με την σειρά τους βρίσκονται σε φάση αναμονής

Παλαιότερα άρθρα: