«Σφαγή» γαλάζιων βουλευτών στη Β΄ Αθήνας

nd slaughter
Διαβάστε επίσης

Η Β” Αθηνών είναι παραδοσιακά η πολυπληθέστερη και δυσκολότερη εκλογική περιφέρεια της χώρας και σε αυτές τις εκλογές αναμένεται να διεξαχθεί σε αυτήν η μεγαλύτερη μάχη για τον σταυρό ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η εξομάλυνση των εδρών σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο επηρεάζει πάντα την Β” Αθήνας κάτι που σημαίνει ότι μία ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα απομειώσει τις έδρες της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα στις εκλογές του 2012 ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό εδρών λόγω του εκλογικού νόμου, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Από τους 13 βουλευτές που έχει η Νέα Δημοκρατία αναμένεται αρκετοί να μείνουν έξω και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πλειονότητά των υποψηφίων έχει περάσει από κάποιο υπουργείο καθιστά την μάχη για τον σταυρό δύσκολη. Σε ακόμα δυσκολότερη θέση βρίσκονται οι βουλευτές που είτε ανέλαβαν κάποια θέση ευθύνης στην αρχή της κυβερνητικής θητείας ή ακόμα χειρότερα δεν ανέλαβαν ποτέ.

Αν στους παρακάτω βουλευτές συνυπολογιστούν οι Νίκος Δένδιας και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, οι οποίοι θα πολιτευθούν στη Β” Αθήνας, η μάχη γίνεται ακόμα πιο σκληρή.

Δείτε τους βουλευτές της ΝΔ:

*Μητσοτάκης Κυριάκος

*Χατζηδάκης Κωστης

*Βούλτεψη Σοφία

*Ντινόπουλος Αργύρης

*Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης

*Γεωργιάδης Αδωνις

*Μεϊμαράκης Βαγγέλης

*Γιακουμάτος Γεράσιμος

*Καραμανλή Αννα

*Παναγιωτόπουλος Πάνος

*Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα

*Ιακωβίδου Τάνια

Παλαιότερα άρθρα: