Σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Γεννηματά

_2015_02_13_16.40.07
Διαβάστε επίσης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε τη διοργάνωση πολιτικού συνεδρίου που θα εκλέξει ΚΕ τον Μάιο και στη συνέχεια την εκλογή προέδρου από την βάση. Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να γίνει άμεσα συνδιάσκεψη, στη συνέχεια εκλογή προέδρου και μετά συνέδριο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η κυεία Γεννηματά υπονόησε ότι ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί ίσως να είναι εκ νέου υποψήφιος, αθετώντας την προηγούμενη απόφασή του, γεγονός που εξόργισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και απείλησε με παραίτηση.

Ειδικότερα η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση, ζήτησε η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από την βάση.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Βενιζέλος λέγοντας πως όλα πρέπει να ξεκαθαριστούν στο Συνέδριο!
«Το έχω πει, η εκλογή θα συζητηθεί στο Συνέδριο» της είπε με αποτέλεσμα εκείνη να ξεσπάσει λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην καταστροφή!

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και απείλησε με παραίτηση!

Η Φώφη Γεννηματά δεν… συγκινήθηκε και αμέσως μετά είπε στους συνεργάτες της να δώσουν στην δημοσιότητα την απόφασή της η εκλογή να γίνει από την βάση! Φέρεται να του είπε ακόμη πως «εάν θέλεις να φύγεις, κάντο τώρα ώστε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες»…

«Να δω μετά ποιος θα υπερασπίζεται τη χώρα» της απάντησε ο Βενιζέλος, με την ίδια να επιμένει και να λέει με τη σειρά της πως «θα παραιτηθώ εγώ!».

Παλαιότερα άρθρα: