Σφραγίσματα με δωρεάν… μεταφορά και μπόνους μασάζ στα Σκόπια!

WOMAN AT DENTIST
Διαβάστε επίσης

Από δωρεάν μεταφορά με σοφέρ έως και υπηρεσίες… μασάζ, ειδικά για τους Ελληνες πελάτες, προσφέρουν οι οδοντιατρικές κλινικές που έχουν στηθεί στη Γευγελή της ΠΓΔΜ, μία ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να προσελκύσουν πελατεία.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» στην περιοχή αυτή, όπως και σε άλλες που γειτνιάζουν με τη Βόρεια Ελλάδα, λειτουργούν υπερσύγχρονα οδοντιατρικά κέντρα με εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό, αλλά και τριτοκοσμικά οδοντιατρεία που παρέχουν αμφιλεγόμενης ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το πρόσφατο περιστατικό με τη 14χρονη μαθήτρια από την Κοζάνη, που κινδύνευσε σοβαρά από ακατάσχετη αιμορραγία έπειτα από εξαγωγή νεογιλού δοντιού στη Γευγελή, δεν είναι το μοναδικό, ούτε εξέπληξε τους Ελληνες οδοντιάτρους που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Οι τελευταίοι πολύ συχνά καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις εκ των υστέρων, προκειμένου να διορθώσουν κακοτεχνίες, μολύνσεις και άλλες παρενέργειες οδοντιατρικών υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί σε γειτονικές χώρες.

Οπως διευκρινίζουν, δεν αμφισβητούν την κατάρτιση και τις ικανότητες των συναδέλφων τους, αλλά η απουσία πιστοποιήσεων πτυχίων, ιατρείων και υλικών που ισχύουν στην ΕΕ επιτρέπει τη διενέργεια και μη ασφαλών οδοντιατρικών πράξεων.

Πεντασέλιδο διαφημιστικό φυλλάδιο μίας από τις δημοφιλείς οδοντιατρικές κλινικές στη Γευγελή, τυπωμένο στα Ελληνικά, που μοιράζεται ως φεϊγβολάν στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, διαφημίζει τις ειδικές παροχές που προσφέρονται σε Ελληνες πελάτες. Στις πρώτες σελίδες του φυλλαδίου δίνονται πληροφορίες για τις υπηρεσίες στην ενδοδοντική, την κοσμητική και την οδοντιατρική αποκατάσταση, που παρέχονται στις εγκαταστάσεις του, σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από αυτές στην Ελλάδα.

Στο οπισθόφυλλο προβάλλεται η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των πελατών όλες τις ώρες τις ημέρας από πόλεις της Β. Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Καβάλα, η Δράμα, το Πολύκαστρο κ.ά.

Η τέταρτη σελίδα τιτλοφορείται «Ειδική προσφορά για Ελληνες ασθενείς» και παραθέτει μία σειρά από ειδικές παροχές, όπως μασάζ, υδρομασάζ, χαμάμ, σολάριουμ, swiss showers και φινλανδική σάουνα, συνοδεύοντάς τις με φωτογραφίες καλλίγραμμων γυναικών.

«Σε αυτό το επίπεδο ομολογούμε πως δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Εμείς είμαστε επιστήμονες και διαχειριζόμαστε την υγεία ασθενών», τονίζει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Δεβλιώτης και προσθέτει: «Η υγεία δεν είναι προϊόν και ο ασθενής δεν είναι καταναλωτής. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα με αυτούς τους όρους».

Παλαιότερα άρθρα: