Σήμερα η έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων

rio_16
Διαβάστε επίσης

Σήμερα, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, η έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και η Βραζιλία θα ανάψει στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο τον Ολυμπιακό Βωμό.

Σύμφωνα με πηγές η τελετή έναρξης θα είναι μάλλον φαντασμαγορική και εξέχοντα ρόλο θα έχει σε αυτή το τοπ μόντελ της Βραζιλίας Ζιζέλ που θα υποδυθεί τον ρόλο του θύματος σε ένοπλη ληστεία στους δρόμους του Ρίο, καθώς οι διοργανωτές θέλησαν μέσα από το σκετς να δείξουν μια πλευρά της ζωής της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Βέβαια, όλο το σκηνικό πριν την είσοδο των 10 χιλιάδων αθλητών, θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά πυροτεχνήματα: 3 τόνοι και 109 εκτοξευτές θα κάνουν μέρα τον ουρανό πάνω από το στάδιο Μαρακανά.

Δέκα χιλιάδες πεντακόσιοι αθλητές από 207 χώρες θα αγωνιστούν, άλλοι για την τιμή του μεταλλίου και τα χιλιάδες ή εκατομμύρια δολάρια που θα επιφέρει αυτό, άλλοι για την τιμή της συμμετοχής, το «στεφάνι ελιάς».

Οι Αγώνες θα δοκιμαστούν και αυτοί κόντρα στη μάστιγα του ντόπινγκ και τις πολιτικές προεκτάσεις της (ήδη ο επικεφαλής της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ επετέθη με σφοδρότητα κατά του WADA την περασμένη Τρίτη για την υπόθεση της Ρωσίας), αλλά και από την αποδοχή που θα έχουν τα δύο νέα αθλήματα, το γκολφ και το ράγκμπι.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε 33 χώρους στην πόλη υποδοχής το Ρίο αλλά και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια και Μανάους.

Η Ελλάδα, μία φορά ακόμη, παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως και θα επιδιώξει με 95 αθλητές και αθλήτριες να κάνει την υπέρβαση, φέρνοντας διακρίσεις, μετάλλια και περηφάνια.

Παλαιότερα άρθρα: