Σήμερα η τελευταία μέρα για το μικρό δακτύλιο της Αθήνας

mikros_dakt
Διαβάστε επίσης

Τελευταία ημέρα για τον μικρό δακτύλιο της Αθήνας είναι η Παρασκευή 8 Ιουλίου, σύμφωνα με την Τροχαία.

Ο μικρός δακτύλιος αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του πράσινου δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1−1−1994, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του Μεγάλου Δακτυλίου εξακολουθούν να ισχύουν.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2016-2017.

Παλαιότερα άρθρα: