Σήμερα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό

tsip_arti_re
Διαβάστε επίσης

Σήμερα στις 12:30 μετά το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει στη Βουλή του νέο υπουργικό συμβούλιο που προήλθε από τον ανασχηματισμό της Παρασκευής. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού που θα δώσει το στίγμα της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ενόψει της πολυαναμενόμενης αξιολόγησης.

Με τις επιλογές του ο πρωθυπουργός έδειξε τη διάθεσή του να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία ακόμη προσπάθεια να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στην οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε στα κρίσιμα υπουργεία στελέχη που μιλούν τη γλώσσα της τρόικας καλύτερα από τους προκατόχους τους και… καλού κακού (σ.σ. για την περίπτωση εκλογών) ενίσχυσε τον Πάνο Καμμένο και έκλεισε το μέτωπο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Επί του προκειμένου είναι σαφή τα δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο που μιλούν για ανασχηματισμό που σκοπό είχε να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις των δανειστών και παράλληλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κλείσει πιο γρήγορα η αξιολόγηση.

Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία θα γίνει αύριο Δευτέρα.

Παλαιότερα άρθρα: