11 χρόνια αναμονής για να εκδικαστεί το σκάνδαλο Siemens

SIEMENS12345
Διαβάστε επίσης

Χρειάστηκαν 11 χρόνια αναμονής, ώστε να ξεκινήσει η δίκη που αφορά σε υπόθεση που εκτυλίχθηκε προ 20ετιας. Και πάλι όμως διεκόπη έως ότου καταστεί δυνατή η σύνθεση του δικαστηρίου που θα την εκδικαστεί, αφού κάποιος εκ των δικαστών είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των παραγόντων της δικής. Πρόκειται το σκάνδαλο Siemens, που αφορά στην σύμβαση που είχε συνάψει ο γερμανικός κολοσσός με τον ΟΤΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η δική διεκόπη για τις 6 Μαρτίου. Στην συγκεκριμένη υπόθεση δικάζονται συνολικά 64 άτομα με βαριές κατηγορίες, με τις πιο σοβαρές να αφορούν σε δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος. Κυριότεροι υπόδικοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος (ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και εκπροσωπείται από συνήγορό του) και ο Χρήστος Καρβέλας, που αναζητείται από το 2009.

Στο εδώλιο θα βρεθούν επίσης πολλά στελέχη της Siemens, καθώς και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, που δικάζεται για το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που έλαβε από τον Μ. Χριστοφοράκο για το κομματικό ταμείο, κάτι που έχει παραδεχτεί.

Στην δίκη παρευρέθη και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι θέλει να παραστεί ως πολιτική αγωγή, ώστε να μην παραγραφεί η υπόθεση.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε