« Σκέψεις για Plan B στην Νέα Δημοκρατία»

nea-dimokratia
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Με την χθεσινή ΚΕΦΕ να μην μπορεί για ακόμη μια φορά να επέλθει σε μια καταρχήν συμφωνία για τον τρόπο αλλά και τα διαδικαστικά στοιχεία των εσωκομματικών εκλογών, ψίθυροι γύρω από την Συγγρού ρίχνουν στο τραπέζι συζήτησης και εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωση που να αδιαλλαξία συνεχιστεί.

Αρχικά, και ενώ πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν πως χθες θα είχαμε έστω επί της αρχής κάποια συμφωνία, εντούτοις διαψεύστηκαν καθώς για ακόμη μια φορά το αρμόδιο όργανο δεν κατάφερε να εξαγάγει κάποιο χρήσιμη και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μου μέσα στην συνεδρίαση τα καυτά θέματα που απασχόλησαν το ενδιαφέρον της κουβέντας αποτέλεσαν κυρίως Α) η επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τις εκλογές και Β) η κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής μάχης η οποία όμως θα έπρεπε να ήταν σε συνάρτηση με το πρώτο θέμα.

Η κυρία αντιπαράθεση έγινε για τον λόγο που εξαρχής αλλά και μέσα από τα πηγαδάκια πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση τίθεντο, και φυσικά έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος των προτάσεων από τις εκάστοτε προσφορές των εταιριών. Δεδομένου του γεγονότος πως η παράταξη είναι χρεωμένη έως εκεί που δεν πάει άλλο, το μπάτζετ που έχει αποφασισθεί δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 600.000€. Αυτό το αγκάθι λοιπόν ώθησε αρκετά άτομα στην συγκέντρωση αφού πρώτα δώσουν την συναίνεση τους για την εξέταση του θέματος και στην σημερινή Κεφε, να ρίξουν στο τραπέζι και ένα ακόμη εναλλακτικό σχέδιο.

Αυτό περιελάμβανε την ακύρωση των εκλογών, και δρομολόγηση τους υπό μια άλλη έννοια,αυτή της εθνικής συνδιάσκεψης-συνέδριο όπου με διευρυμένες ή μη αρμοδιότητες οι νεοδημοκράτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της παράταξης. Η πρόταση αυτή εγκυμονεί σύμφωνα με αρκετούς τους εξής κινδύνους:

Πρώτον αφήνουμε την χώρα και το πεδίο ελεύθερο στον ΣΥΡΙΖΑ για να μας χρεώσει την ανεπάρκεια των δικών του επιλογών με το πρόσχημα πως η ΝΔ δεν ανταποκρίνεται σε εθνικό διάλογο καθώς δεν μπορεί να πραγματοποίησει με επιτυχία την δίκη της εσωτερική αντιπαράθεση. Δεύτερον αφήνουμε την αξιωματική αντιπολίτευση ακέφαλη δίχως οριστικό πρόεδρο ο οποίος θα μπορούσε να εξαπολύει την σωστή και χρήσιμη αντιπολίτευση μπροστά στην λαίλαπα των αδίκων και φορολογικών μερών που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες.

Και τελευταίο αλλα όχι λιγότερο σημαντικό, θα απογοητεύσουμε τα έμπειρα και κατα τόπους ενεργά στελέχη και όχι μόνο της παράταξης που ο λόγος τους πρέπει και οφείλει να εκφραστεί σε αυτήν την τόσο δύσκολης από περιπετειώδης συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για το κόμμα.

Επιπροσθέτως, δεν είναι τυχαίο που ο Αλέξης Τσίπρας μετά από της τόσες ύβρεις και νουθεσίας αντιμνημονιακού χαρακτήρος έφτασε να ζητάει μια εθνική συνάντηση, καθώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως το κατάταξη βουλιάζει και θέλει να πνίξει όσο πιο πολλούς μπορεί. Είναι άλλωστε γνωστός για τους τακτικισμούς που επιχειρεί ανάγκη καιρούς ,με τον συγκεκριμένο να έχει και έναν ακόμη στόχο πλην της κοινωνίας. Αυτός είναι να τελειώσει οριστικά την ΝΔ συμπαρασερνωντας την στον φορολογικό βούρκο που ο ίδιος έχει σκάψει προκειμένου να πετάξει για ακόμη μια φορά έξω από το οπτικό του πεδίο εκείνα τα βαρίδια που κατα εκείνον τον απομακρύνουν από τον τελικό στόχο του. Και ποιος είναι αυτός ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ; Πολύ απλό για να εξαχθεί και τόσο δύσκολο να αποτυπωθεί. Είναι ο λεγόμενος σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας. Ακριβώς όπως το ακούσατε, διότι αν κάποιος νομίζει ότι σε μια αριστερή κυβερνητική ατζέντα τα μόνα δικαιώματα που θα του περιοριστούν είναι έκρινα της οικονομικής φύσεως το γελασμένος.
Εν κατακλείδι και γιατί μου αρέσει να μιλάω στην λογική αυτων που με διαβάζουν,θα ήθελα εγω και κάθε υγιής σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας όπου βλέπει την πατρίδα του να βριςκεται για ακόμη μια φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι μια σοβαρή και σταθερή αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό επιτυγχάνεται με δημοκρατικότητα και χωρίς γκρίνια μόνο από την διαδικασία των εκλογών . Εκλογές λοιπόν χθες, και αφήστε τα πολλά συνέδρια συην ΚΕΦΕ

Παλαιότερα άρθρα: