Σκληρή κριτική Βαρουφάκη στους όρους του Τρίτου Μνημονίου

varoufakis-bullying
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε κείμενο του, ο τέως υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του στο πρόγραμμα το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση. Αυτή τη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε κείμενο το οποίο δημοσίευσε της Δευτέρα, και καταγράφει αναλυτική κριτική, σημείο προς σημείο.

Σε αυτό το κείμενο ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το τρίτο Μνημόνιο, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Το νούμερο 1 δηλαδή πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε άρθρο αναφορικά στο κείμενο του Γ. Βαρουφάκη στο οποίο σημειώνει ότι η νέα συμφωνία επιτρέπει στους ολιγάρχες να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, ενώ την ίδια ώρα επιβαρύνει περαιτέρω τους «κανονικούς» πολίτες.

«Η Βουλή ενέκρινε μία συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους ολιγάρχες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη και να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν»,  αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Το νέο πρόγραμμα σκλαβώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες, επιβάλλοντας σκληρές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενώ επιτρέπει στις μεγάλες εταιρείες να εξαγοράσουν με πολύ χαμηλές τιμές ελληνικά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρει ο πρώην υπουργός και εκφράζει τη θέση ότι το νέο κύμα λιτότητας θα οδηγήσει σε τόσο μεγάλες περικοπές συντάξεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσμενή επιρροή της καταναλωτικής ζήτησης και ως εκ τούτου την αύξηση της ανεργίας.

Παλαιότερα άρθρα: