Σκοτωμός Μπακογιάννη – Κοτζιά για το προσφυγικό

mpakogianni-proedros-dimokratias
Διαβάστε επίσης

Το προσφυγικό και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αποτέλεσε την αφορμή να ανέβουν οι τόνοι ανάμεσα στον υπουργό εξωτερικών Νίκος Κοτζιά και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη αναφερόμενη σε παρελθούσα δήλωση του υπουργού, οποίος είχε αναφέρει ότι «η Ευρώπη κάνει πολιτιστικό ρατσισμό απέναντι στην Ελλάδα και ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές», τον κάλεσε να δηλώσει ευθέως την θέση του απέναντι στην τρομοκρατία.

“Θέλω μία θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, και επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά τώρα δεν είναι αηδίες, και η εικόνα ενός ΥΠΕΞ που τη μία μιλάει για τζιχαντιστές μαζί με τον υπουργό Άμυνας και την άλλη ημέρα προσπαθεί να πείσει όλη την Ευρώπη ότι βεβαίως η τρομοκρατία είναι άσχετη με το προσφυγικό”, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε εξοργισμένος ότι “είναι ντροπή σας να παίζετε το παιχνίδι των ξένων”.

Η αντιπαράθεση ωστόσο δεν έμεινε εκεί με την κα Μπακογιάννη να κάνει αναφορά σε δημοσιεύματα που αμφισβητούν τους τίτλους σπουδών του κ. Κοτζιά και τον υπουργό να την κατηγορία για προσπάθεια συκοφάντησής του.

Παράλληλα δεν έλειψαν σχόλια της κας Μπακογιάννη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία με κατηγορίες ότι το υπουργείο εξωτερικών δεν προετοίμασε σωστά το ταξίδι.

Παλαιότερα άρθρα: