Σοβαρή εμπλοκή στις μεταφορές λόγω της κλειστής σιδηροδρομικής γραμμής με τα Σκόπια

prosfuges-sunora-arxeiou
Διαβάστε επίσης

Κρούει τον κόδωνα του κινδύνου με επιστολή της η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), προς τους αρμόδιους υπουργούς εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μεταφορές εμπορευμάτων λόγω των κλιεστών σιδηρορομικών γραμμών στα σύνορα με τα Σκόπια.

Η επιστολή απευθύνεται στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.

Το ΕΒΕΘ υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι εξαιτίας του παρατεταμένου αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Σκοπίων-Θεσσαλονίκης, από τους πρόσφυγες, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα ακόμη και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Όπως υποστηρίζει το ΕΒΕΘ, ο τελευταίος συρμός εισήλθε στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου και «έκτοτε δεν κατέστη δυνατό να κινηθούν άλλοι συρμοί προς τη Θεσσαλονίκη», ενώ συμπληρώνει ότι «ήδη βρίσκονται παγιδευμένοι 18 συρμοί στο έδαφος της FYROM, έμφορτοι εμπορευμάτων και πρώτων υλών».

Μάλιστα για κάποιους το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, αφού ορισμένες επιχειρήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο της διακοπής της παραγωγής λόγω ελλείψεων ή καθυστερημένων αφίξεων των πρώτων υλών.

Παλαιότερα άρθρα: