Εβδομήντα χρόνια μετά, ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των Γερμανών ναζί που έπεσαν στην κατάληψη του Βερολίνου (ΦΩΤΟ)

nazi4
Διαβάστε επίσης

Εβδομήντα χρόνια μετά, η Ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας – κυριολεκτικά. Κοντά στο Βρανδεμβούργο, στο Κλεσίν, βρέθηκαν οι τάφοι των Γερμανών στρατιωτών που πολέμησαν ενάντια στα σοβιετικά στρατεύματα προσπαθώντας να κρατήσουν μια τελευταία ζώνη άμυνας, πριν από την τελική κατάληψη του Βερολίνου.

Οι εικόνες που κατέγραψαν τα ειδικά συνεργεία είναι σοκαριστικές, καθώς οι σκελετοί έφεραν ακόμα τα κράτη, τα στρατιωτικά άρβυλα και το οπλισμό τους, ανασύροντας μνήμες από εκείνες τις μάχες που κόστισαν τη ζωή σε 12.000 Γερμανούς στρατιώτες του ναζιστικού στρατού. Η μάχη στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν μέρος της γενικότερη επιχείρησης των στρατευμάτων της ΕΣΣΔ με σκοπό να καταλάβουν το Βερολίνο. Οι μάχες κράτησαν τρεις ημέρες τον σκληρό Απρίλιο του 1945. Περίπου ένα εκατομμύριο στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υπό τον καθοδήγηση του στρατηγού Γκιόργκι Ζούκοφ, επιτέθηκαν στις Πύλες του Βερολίνου και τελικώς τις κατέλαβαν.

Οι Γερμανοί, σε κατάσταση άμυνας και ουσιαστικά ηττημένοι, προσέφεραν βαρύ φόρο αίματος, καθώς έχασαν 12.000 στρατιώτες, ενώ στη συνέχεια η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ σήμανε και την ουσιαστική παύση του Β” Παγκόσμιου Πολέμου (τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό μέτωπο). Οι απώλειες των Σοβιετικών ήταν επίσης βαριές, καθώς υπολογίζεται πως έφτασαν ακόμα και τους 33.000 στρατιώτες.

BERLIN_EXCAVATION nazi2 nazi_SCULL Search for WWII remains

Παλαιότερα άρθρα: