Σοκαριστικό: Εκτέλεσαν 3.000 ανθρώπους στην Κολομβία… καταλάθος!

32f90e668d7e5c35095f9d0dbbcb8466_XL
Διαβάστε επίσης

«Συγγνώμη λάθος» από την στρατιωτική ηγεσία της Κολομβίας, που εκτέλεσε εν ψυχρώ 3.000 πολίτες, λόγω… λάθους πληροφόρησης.

Νόμιζαν ότι ήταν μέλη-αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας και έβαλαν το στρατό να κάνει τη… βρώμικη δουλειά. Μάλιστα στην εκτέλεση συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, οι οποίοι επιβράβευαν με μέρες άδειας, ανάλογα με τον αριθμό που κατάφερνε να εκτελέσει ο κάθε στρατιώτης!

Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι άνδρες του στρατού κατάφεραν να ξεγελάσουν και να μεταφέρουν τα θύματα σε απομακρυσμένη περιοχή, υποσχόμενοι ότι θα τους έβρισκαν δουλειά. Εκεί τους εκτέλεσαν!

Η Οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch, κάλεσε την κυβέρνηση να λογοδοτήσει. «Οι άνδρες του στρατού που είχαν αναλάβει τις εκτελέσεις κατάφεραν να αποφύγουν να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και μάλιστα να ανέβουν στην ιεραρχία του στρατεύματος» δήλωσε, σύμφωνα με το Euronews, ο Διευθυντής της Human Rights Watch, Jose Vivanco.

«Δεν έχει διεξαχθεί ούτε δικαστική διερεύνηση για αυτούς τους ανώτατους αξιωματούχους. Δεν θα πρέπει να έρχονται λοιπόν εδώ και να μας υψώνουν το δάχτυλο και να προκαλούν συνεχώς προβλήματα. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προασπίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Παλαιότερα άρθρα: