Εσείς δοκιμάσατε Σταθμαρχείον;

sta8marxeion
Διαβάστε επίσης

Η Γεωργία Δρακάκη δοκίμασε!

Το Σταθμαρχείον, ένας νέος-ή ένας ακόμη;- πολυχώρος, έκανε το επίσημο ξεκίνημά του την περασμένη άνοιξη και το καλοκαίρι πήρε βαθιά ανάσα για να επανέλθει δριμύτερο σε καλλιτεχνικό και γευστικό χειμώνα.

Η διεύθυνσή του, Αλικαρνασσού 7 & Λένορμαν, πίσω από τον σταθμό Πελοποννήσου σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης, προσεγγίζει τη συνάντηση 3 φορτισμένων συναισθηματικά ιστορικών γειτονιών του κέντρου: Μεταξουργείο, Κολωνός και Ακαδημία Πλάτωνος.

Καθημερινά, 7 μέρες στις 7, μουσικές παραστάσεις από διαφορετικά είδη και εποχές, αφιερώματα, παρουσιάσεις, εικαστικές εκθέσεις και κάθε είδους θεατρικές, λογοτεχνικές δραστηριότητες δίνουν στίγμα στον χώρο.

Κι εκτός απ’ όλα αυτά, στο Σταθμαρχείο θα γίνονται πρωινές παιδικές παραστάσεις, καθώς και μεσημεριανές – απογευματινές δραστηριότητες όπως σεμινάρια και μαθήματα για τραγουδοποιούς (φυτώριο νέων δημιουργών), μαθήματα χορού και άλλα, για τα οποία θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

Πρόκειται περί ενός πολυχώρου ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και παράλληλα χώρου εστίασης με τη λογική του salad bar, προσφέρει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, μικρών παραγωγών.

Κυρίως, όμως, το Σταθμαρχείον το φροντίζει και το προσφέρει ανοιχτόκαρδα στους φίλους και τους περαστικούς ένας αεικίνητος άνδρας, που μέχρι πρότινος είχε ως έδρα δράσης του το Λουξεμβούργο: ο λόγος για τον «αόρατο» Νίκο Τσίπη. Μην τον αναζητήσετε στα social media! Μπορείτε να τον συναντάτε στο Σταθμαρχείον ή/και να τον ακούτε στο clipartradio.gr, κάθε Πέμπτη 6 με 8 το απόγευμα, παρέα με τον Μωυσή Ασέρ, τον δραστήριο παραγωγό δίσκων (Δισκογραφική Καθρέφτης Ήχων Αληθινών).

Ο Μωυσής συνεργάζεται με το Νίκο, φίλοι χρόνων γαρ, και στο Σταθμαρχείον, μπολιάζοντας το πρόγραμμά του με μουσικές βραδιές στις οποίες πρωταγωνιστούν τις περισσότερες φορές καλλιτέχνες που στηρίζει και αναδεικνύει η Δισκογραφική Καθρέφτης.

Ωραίες παρέες στα τραπέζια, ξεχωριστές φωνές και ταλαντούχοι μουσικοί στο φροντισμένο πάλκο, γευστικά τσουγκρίσματα στα καλώς διατεταγμένα τραπέζια: αυτή είναι η ατμόσφαιρα στο Σταθμαρχείον, όπου βασιλεύει το μπλε και το ξύλο, σαν ένα μικρό πλοίο με όνειρα για μεγάλα λιμάνια, πάνω στις ράγες μιας πόλης που διψά, διψά για Ομορφιές.

Μέχρι στιγμής, τα όσα έχουν οριστεί προς παρουσίαση και απόλαυση στο αγαπημένο στέκι έχουν ως εξής:

«Κράτα Το Φιλί για Μένα: Τα τραγούδια μιας ζωής»: Από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:30 ο Κώστας Μάντζιος, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και η Δέσποινα Ραφαήλ παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την δύναμη και τους Μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές του κλασσικού Ελληνικού τραγουδιού διαλέγοντας με γνώση και αγάπη από τα τραγούδια – διαμάντια που πολλές φορές ξεχνάμε και αποφεύγοντας κομμάτια φθαρμένα και τετριμμένα.

Κράτα το Φιλί για μένα

Από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 22:30, ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο λυρικός τραγουδιστής και σολίστας του μπουζουκιού Μπάμπης Βελισσάριος ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα.

Τριανταφυλλίδης-Βελλισάριος

Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20:30, συνεχίζεται με επιτυχία η παράσταση «ΜΙΚΡΟΒΙΟ», που πρόκειται περί διασκευής των θεατρικών κειμένων «Το Μάθημα» και «Δεσποινίς Μαργαρίτα». Παίζουν ο Ανδρέας Κυριακού και η Μαρίνα Κονταρίνη.
Και έπεται συνέχεια…

Φίλοι μου, Νίκο και Μωυσή, καλό χειμώνα να έχουμε, ηδύποτο, καλοφάγωτο και ταξιδιάρικο μες στις νότες και τις λέξεις σας!

-ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟΝ-
Αλικαρνασσού 7 κ Λένορμαν (πλησίον μετρό Μεταξουργείο)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6949542140 και στη σελίδα:
www.stathmarxeion.gr
και στο FB: Σταθμαρχείον

Παλαιότερα άρθρα: