Το Stavros Niarchos Foundation κατακτά τη Βαλτιμόρη

unnamed (1)
Διαβάστε επίσης

Από Illuminati

Το Stavros Niarchos Foundation Parkway υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες το βράδυ της 20ης Απριλίου. Δωρητές και υποστηρικτές του θεάτρου προσήλθαν για την εκδήλωση A FIRST LOOK (ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ) που γιόρτασε τα εγκαίνια του θεάτρου και τίμησε τους χορηγούς και δωρητές του έργου.

Η εκδήλωση, που γιόρτασε τα 100 και πλέον χρόνια ιστορίας κινηματογράφου, ανέδειξε σπάνιο κινηματογραφικό χώρο του 1915 σε στυλ Ιταλικής Αναγέννησης και Beaux-Arts, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, ύψους $18,2 εκατομμυρίων, του σπουδαίου αυτού κτιρίου δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τον 21ο αιώνα.

Το ανακαινισμένο Stavros Niarchos Foundation Parkway βρίσκεται στο Station North Arts and Entertainment District της Βαλτιμόρης και θα φιλοξενεί το Maryland Film Festival (MdFF – Φεστιβάλ Κινημαγράφου του Μέριλαντ), τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή του θεάτρου.

Ο ιδρυτικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Jed Dietz, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν όλο το χρόνο ως πολιτιστικός κόμβος για την αναπτυσσόμενη κινηματογραφική κοινότητα της Βαλτιμόρης, συνδέοντας τις ταινίες, τους κινηματογραφιστές και το κοινό.

Το Parkway θα προσφέρει στη Βαλτιμόρη καινοτόμα προγράμματα –τα οποία λείπουν επί του παρόντος από την περιοχή– και θα φιλοξενήσει μαθήματα κινηματογράφου για φοιτητές από το Johns Hopkins University, το Maryland Institute College of Art (MICA), καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη της περιφέρεια της Βαλτιμόρης.

Το Parkway περιλαμβάνει μία αίθουσα 414 θέσεων, μοναδικά ανακαινισμένη για προβολές ταινιών και άλλες ειδικές εκδηλώσεις, δύο μικρότερες αίθουσες 84 θέσεων με παρακείμενες αίθουσες αναμονής, καφετέρια, μπαρ και εμπορικά καταστήματα. Οι θεατές θα απολαμβάνουν υπερσύγχρονο ήχο και εικόνα σε όλες τις αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης A FIRST LOOK, το θέατρο ήταν κατακλυσμένο από τοπικές και διεθνείς σημαίνουσες προσωπικότητες που συμπεριλάμβαναν τον David Simon, δημιουργό της διάσημης σειράς του HBO The Wire που διαδραματίζεται στη Βαλτιμόρη.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο σκηνοθέτης John Waters, ο οποίος μίλησε για την παραγωγή ταινιών στη Βαλτιμόρη και τη σημασία της πόλης ως φόντο και πηγή έμπνευσης του έργου του.

Ο Jed Dietz δήλωσε ότι το Parkway είναι το ιδανικό μόνιμο «σπίτι» του Φεστιβάλ MdFF και ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μαζί με τους υπόλοιπους δωρητές και εταίρους του φεστιβάλ, που έκαναν το όνειρο αυτό πραγματικότητα.

Ο κ. Dietz αναγνώρισε τη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αξίας $5 εκατομμυρίων, τη ζωτική υποστήριξη της Πολιτείας του Μέριλαντ, τις σημαντικές επιπλέον δωρεές ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών, καθώς και τις ξεχωριστές συνεργασίες που έχουν καθιερωθεί, τόσο με το MICA όσο και το Johns Hopkins.

Παλαιότερα άρθρα: