Το Σταύρος Νιάρχος και η δωρεά στην Αρχιτεκτονική τέχνη!

niarxos_foundation
Διαβάστε επίσης

Από Illuminati

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αρχιτεκτονικής έκθεσης “Renzo Piano Building Workshop – Piece by Piece” στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έκθεση διοργανώνεται από το Fondazione Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Στο πλαίσιο των εγκαινίων μέσω σύνδεσης με βίντεο απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ καθώς και ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano. Στα εγκαίνια παρέστη ο κ. Giorgio Bianchi, συνεργάτης του RPBW.

Τόσο η δημιουργία της έκθεσης, όσο και η περιοδεία της στις πόλεις που προηγήθηκαν της Αθήνας, αλλά φυσικά και η παραμονή της στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η έκθεση περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων τριάντα ετών από το Renzo Piano Building Workshop. Αποτελείται από 18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, αφιερωμένα το καθένα σε ένα έργο, που μέσα από μοντέλα, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, διηγούνται την ιστορία των διαφόρων projects του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου.

Οι μακέτες, σαν νησιά, παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα έργων, όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και αεροδρόμια έως ιδιωτικές κατοικίες, εξιστορώντας τη διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα και την σύλληψη, έως την κατασκευή.

Παλαιότερα άρθρα: