Στη φυλακή ο αντίπαλος του Πούτιν, Ναβάλνι- Έσπασε τον κατ΄ οίκον περιορισμό του

nabalni
Διαβάστε επίσης

Έσπασε τον κατ” οίκον περιορισμό του, καθώς θέλησε να συμμετάσχει σε διαδήλωση υποστηρικτών του μετά την καταδίκη του για απάτη και συνελήφθη στη μέση του δρόμου από τη ρωσική αστυνομία. Ο λόγος, για τον «μεγάλο εχθρό» του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Με συνέλαβαν. Αλλά δεν θα μπορέσουν να συλλάβουν τους πάντες», έγραψε, σύμφωνα με το ethnos.gr ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter. Εικόνες από τη σύλληψη του Ναβάλνι μεταδόθηκε από το ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι Dojd.

Επικριτής του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε νωρίτερα καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο κέντρο της Μόσχας, μετά την καταδίκη του ίδιου και του αδελφού του από ρωσικό δικαστήριο.

«Ναι, ο κατ” οίκον περιορισμός ισχύει ακόμη όμως σήμερα επιθυμώ πολύ να βρεθώ μαζί σας. Για αυτό θα πάω και εγώ ο ίδιος στη διαδήλωση» στην πλατεία Μανέζ, σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο, ανέφερε ο Ναβάλνι, στον λογαριασμό του στο Twitter, αναρτώντας και μια φωτογραφία του ίδιου σε σταθμό του μετρό της πρωτεύουσας.

Ο Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν για να «καταστρέψουν» το καθεστώς του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού κρίθηκε ένοχος μαζί με τον αδελφό του Ολέγκ για απάτη σε βάρος μιας ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών Yves Rocher.

Η ποινή του Ναβάλνι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα όμως ο αδελφός του καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή.

Ο δήμος της Μόσχας προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα εμποδίσουν «κάθε μη εγκεκριμένη διαδήλωση».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι και του αδελφού του «φαίνεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα».

«Οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης», ανέφερε μια εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. «Εκτός από λιγοστούς εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ούτε το κοινό ούτε διεθνείς παρατηρητές μπόρεσαν να μπουν στο δικαστήριο για να ακούσουν την ανάγνωση της απόφασης», υπενθύμισε.

Παλαιότερα άρθρα: