Στη Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδιά του τουρισμού

w09-104108philoxenia
Διαβάστε επίσης

Για άλλη μια χρονιά οι επαγγελματίες του τουρισμού συναντώνται στη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων από τις 10 έως 12 Νοεμβρίου, καθώς πραγματοποιείται η 33η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού, Hotelia.

Πρόκειται για το «πιο σημαντικό εκθεσιακό τουριστικό δίδυμο της χώρας το οποίο καταγράφει άνοδο 10% φέτος των εκθεσιακών συμμετοχών και αναβαθμισμένη εικόνα τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή το διεθνές συνέδριο – θεσμός της Philoxenia, με φετινό θέμα «Ασιατικός τουρισμός. Η Ελλάδα ως προορισμός και ευρωπαϊκή πύλη», αναδεικνύει με κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές τις νέες προοπτικές του εγχώριου τουριστικού προϊόντος».

Στην 33η Philoxenia εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετέχουν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι. Οι εκθέτες στην Philoxenia είναι 400, από 18 χώρες, ενώ στην Hotelia είναι 200. Μιλώντας στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της έκθεσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Ανδρέας Μανδρίνος, εξέφρασε την υποστήριξή του στο θεσμό και τις δράσεις της ΔΕΘ – HELEXPO, ενώ τόνισε ότι στόχος της ένωσης είναι οι συνέργειες και η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Παλαιότερα άρθρα: