Στην Α’ Θεσσαλονίκης μέσω… Κουμουνδούρου στοχεύει ο Μυλόπουλος

assets_LARGE_t_420_54010075
Διαβάστε επίσης

Αγώνα για μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη, δίνει ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος, με αποτέλεσμα να παρακάμπτει μέχρι και τις τυπικές διαδικασίες.

Στην Α” Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, περίπου 15 ενδιαφερόμενοι μεταξύ των οποίων και ο κ. Μυλόπουλος, «κονταροχτυπιούνται» για τις θέσεις που πρόκειται να καταλάβουν οι μη κομματικοί υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο και οι οποίες είναι μόλις δύο – τρεις. Παρόλο που την τελική απόφαση θα την πάρει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους στην εδώ Νομαρχιακή, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μακεδονίας της Κυριακής, μοναδική εξαίρεση, αποτέλεσε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος προτίμησε να απευθυνθεί απευθείας στην Κουμουνδούρου, αγνοώντας την τοπική οργάνωση. Αιτία αυτής της κίνησης φέρεται να είναι η δικαιολογημένη εκτίμηση του Γιάννη Μυλόπουλου ότι δεν θα λάμβανε καμία θετική ψήφο μεταξύ των 45 μελών της Νομαρχιακής.

Επιπλέον, ο κ. Μυλόπουλος, μετά το «κόψιμό» του από την Κεντρική Επιτροπή στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών των περασμένο Μάιο, θεώρησε αναγκαίο να έχει προσβάσεις στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ώστε σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α” Θεσσαλονίκης, να διεκδικήσει μία θέση στο Επικρατείας.

Παλαιότερα άρθρα: