Στην Αθήνα ο Φέρχοφστατ, συναντήσεις με Τσίπρα – Θεοδωράκη

ferhofstat
Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο ηγέτης των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών (ALDE), Γκι Φέρχοφστατ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, τονίζει ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Έθνος», θέτοντας ως όρο την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. «Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν ένα μεγάλο καθήκον να μεταρρυθμίσουν την ελληνική κοινωνία προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις επιτυχώς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φέρχοφστατ τόνισε ότι θεωρεί τον πρωθυπουργό «πρόθυμο να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει με κάθε κόστος την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και ενός μηχανισμού αμοιβαιότητας του χρέους.

Ο Βέλγος πολιτικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός και όσον αφορά το ρόλο της ΕΕ στο προσφυγικό και ζητά τη δημιουργία κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και περιπολιών της Ακτοφυλακής.

Για το βράδυ της Τρίτης ο Στ. Θεοδωράκης έχει προγραμματίσει δείπνο με τον Γκι Φέρχοφστατ, τον οποίο χαρακτηρίζει «φίλο με πιο προοδευτικές απόψεις από τους συντηρητικούς αριστερούς», ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται τα σενάρια μεταγραφής του Ποταμιού από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στους Φιλελεύθερους.

πηγή: the toc

Παλαιότερα άρθρα: