Στην απομόνωση 37 χρόνια επειδή έκανε 38 status updates στο Facebook!

052d9d9bbb64f1172a48e0dab5493a20_XL
Διαβάστε επίσης

Ο Tyheem Henry, εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή της πολιτείας για ξυλοδαρμό που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στο θύμα. Ωστόσο. η δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι των φυλακών αποφάσισαν ότι θα πρέπει να εκτίσει 37 χρόνια στην απομόνωση επειδή έκανε 38 status updates στο Facebook μέσα από το κελί του!

Παράλληλα, στην τιμωρία του θα προστεθούν και 74 χρόνια στέρησης απαγόρευσης για οποιοδήποτε τηλεφώνημα, επισκεπτήριο και πρόσβαση στο κυλικείο.

Όπως σημειώνει το Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων (EFF – Electronic Frontier Foundation):

«Οι ποινές είναι τόσο μεγάλες επειδή η αρμόδια αρχή της Νότιας Καρολινας θεωρεί παράβαση 1ου βαθμού κάθε ημέρα που ένας τρόφιμος βρει πρόσβαση σε κοινωνικό δίκτυο. Έτσι, αν ένας τρόφιμος ανεβάσει 5 status updates μέσα σε 5 διαφορετικές ημέρες θα λάβει 5 παραβάσεις, ενώ αν ανεβάσει 100 updates μέσα σε μία ημέρα θα λάβει μόνο μία.

Με άλλα λόγια, αν ένας τρόφιμος στη Νότια Καρολίνα προκαλέσει εξέγερση, κρατήσει και δολοφονήσει 3 ομήρους, κλέψει τα ρούχα τους και στη συνέχεια επιχειρήσει να δραπετεύσει, θα έχει σημειώσει λιγότερες παραβάσεις 1ου βαθμού σε σχέση με έναν τρόφιμο που ανανεώνει το Facebook κάθε μέρα για 2 εβδομάδες».

Παλαιότερα άρθρα: