«Στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ίσως χρεοκοπήσει»

fair_observer_euro_crisis
Διαβάστε επίσης

Süddeutsche Zeitung: Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν

Με αυτόν το τίτλο κυκλοφόρησε η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung και αναφερόταν στο οξύ πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας «Στην Αθήνα τα χρήματα τελειώνουν. Και οι τράπεζες επιβιώνουν μόνο επειδή τους το επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)», τονίζει η εφημερίδα.

Προχωράει και στο ερώτημα:«Πρόκειται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει σύντομα;», διερωτάται, τονίζοντας ότι τα χρήματα επαρκούν μόνο για δύο εβδομάδες – μέχρι της 8 Απριλίου.

«Ήδη μια μέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα ενδέχεται να χρεοκοπήσει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες πλήττονται από την εκροή κεφαλαίων ύψους δισεκατομμυρίων».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη μεγάλη απόσυρση καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται και σημερινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel. Επικαλούμενο νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το Spiegel σημειώνει:

«Μαζική έφοδος στις τράπεζες της Ελλάδας: νέα στοιχεία καταδεικνύουν πόσα χρήματα αποσύρθηκαν πριν από την παράταση του προγράμματος στήριξης το Φεβρουάριο. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά περισσότερο από 7,5 δισ. ευρώ».

Παλαιότερα άρθρα: