Στο αρχείο τα δάνεια των κομμάτων που πήραν από την Αγροτική Τράπεζα

kommata_lefta_xrimatodotisi
Διαβάστε επίσης

Με νόμο του 2013, μπήκαν στον αρχείο οι φάκελοι της δικογραφίας σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα σε πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο στη Βουλή.
«Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου του νόμου 4146, που ψηφίστηκε το 2013», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Το άρθρο του νόμου αναφέρει ότι «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης που έκανε την ερώτηση σχολίασε ότι «Υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν πάρει 220 εκατ. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Αν με μία διάταξη μπει και αυτό στο αρχείο, να έρθει μια άλλη διάταξη που να το βγάλει από το αρχείο».

Ο κ. Αλεξιάδης ήταν ξεκάθαρος στην απάντησή του: «Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει».

Παλαιότερα άρθρα: