Στο Δημόσιο ο λογαριασμός των μπλόκων!

mploka_533_355
Διαβάστε επίσης

Από τις 21 Ιανουαρίου και έπειτα, σταδιακά οι εθνικές οδοί άρχισαν να κλείνουν από τα αγροτικά «μπλόκα». Ανάλογα με το πού βρίσκονται τα μπλόκα, κάποιοι σταθμοί διοδίων έχουν κλείσει εντελώς, ενώ άλλοι υπολειτουργούν (καθώς η κυκλοφορία έχει μειωθεί). Οι παραχωρησιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να επωμιστούν το κόστος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, ένα «γεγονός ανωτέρας βίας» ή «γεγονός απαλλαγής» (όπως είναι το κλείσιμο των δρόμων από κινητοποιήσεις) βαρύνει το Δημόσιο αν δεν βαρύνει τον παραχωρησιούχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», λοιπόν, οι παραχωρησιούχοι (πλην της Γέφυρας Α.Ε., καθώς η γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου δεν έχει κλείσει) έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνουν σε εβδομαδιαία βάση (προχωρώντας σε «γνωστοποίηση γεγονότος απαλλαγής») το υπουργείο Υποδομών για τους αποκλεισμούς σταθμών διοδίων και για τη χρονική τους διάρκεια.

Αυτά προς το παρόν. Γιατί όταν οι κινητοποιήσεις ολοκληρωθούν, οι παραχωρησιούχοι θα ασχοληθούν με το «διά ταύτα» και θα καταθέσουν αιτήματα αποζημίωσης (claims) για τα απολεσθέντα έσοδα…

Παλαιότερα άρθρα: