Στο δημοσιογράφο Χρίστο Ζαφείρη δίνει το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου η ΕΣΗΕΜ-Θ

xristos zafeirhs
Διαβάστε επίσης

Στον δημοσιογράφο Χρίστο Ζαφείρη θα δοθεί το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2014, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει τη συμβολή του συναδέλφου στην ανάδειξη της δημοσιογραφίας ως εργαλείου για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τον τιμά για το πολυδιάστατο και πλούσιο δημοσιογραφικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο του».

Η απονομή του βραβείου στον Χρίστο Ζαφείρη θα γίνει την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.

Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη.

Παλαιότερα άρθρα: