Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ το Eurogroup

eurogroup_newpaper
Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε το αποτέλεσμα του Eurogroup για την Ελλάδα, με τα μέσα να επικεντρώνονται στην επίτευξη συμφωνίας που περιλαμβάνει το χρέος και στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Τα γερμανικά ΜΜΕ μιλούν και για την επιτυχία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος κατάφερε μάλλον να παραπέμψει το χρέος για το 2018, παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ.

«Η ευρωζώνη έχει, επιτέλους, μια «συνολική» συμφωνία για το ελληνικό χρέος» υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα, σημειώνει, υπήρξε ατελείωτη, «εποικοδομητική αλλά δύσκολη» σύμφωνα με τα λόγια του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.

Για διάσωση της Ελλάδας μιλά η Handelsblatt, τονίζοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κέρδισε, το ΔΝΤ υπέκυψε και η Ελλάδα ξέφυγε και πάλι τον κίνδυνο.

Το περιοδικό Spiegel, τέλος, γράφει μεταξύ άλλων: «Eντεκα ώρες διαπραγματεύονταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και τώρα είναι σύμφωνοι για τη βοήθεια ύψους 10,3 δις. ευρώ σε δόσεις. Δυνατή κατέστη και συμφωνία για ελαφρύνσεις του χρέους. Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, θα διατεθούν τα μπλοκαρισμένα μέχρι τώρα χρήματα, τα δισεκατομμύρια κερδών της ΕΚΤ και των εθνικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα. Επιπλέον αδιάθετα χρήματα ύψους περίπου 20 δισ. από το πρόγραμμα βοήθειας θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να εξοφληθούν πρόωρα ακριβά ελληνικά δάνεια και έτσι να εξοικονομηθεί κόστος.»

Παλαιότερα άρθρα: