Στον ανακριτή σήμερα οι εκβιαστές δημοσογράφοι

Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη για οφειλές προς το Δημόσιο
Διαβάστε επίσης

Απολογούνται σήμερα ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και οι δύο δημοσιογράφοι οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε εκβιασμούς ΔΕΚΟ αλλά και φυσικών προσώπων. Η οργάνωση φέρεται να έβαλε στο στόχαστρο και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, αφού ήθελαν να του πουλήσουν εκδούλευση με πρόσχημα ένα ολόκληρο δίκτυο ελέγχει τα δημοσιεύματα για το πρόσωπό του.

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μαυρίκο εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Χρήστο Φράγκου και Τάκη Μουσσά οι οποίοι έπειτα από παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων, που έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, συνελήφθησαν από άνδρες της ΕΛΑΣ και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των τριών δημοσιογράφων οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι τρεις δημοσιογράφοι με την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος εισηγμένων εταιριών φέρεται ότι αποκόμιζαν μεγάλα οικονομικά οφέλη τα οποία δικαιολογούσαν ως έσοδα από διαφημιστικές προβολές.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται αποκαλυπτικοί διάλογοι των κατηγορουμένων με τα θύματά τους, όπως και σειρά μαρτυρικών καταθέσεων που ενισχύουν το κατηγορητήριο, με πλέον σημαντική αυτή της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου. Πρόκειται για τη γυναίκα την οποία οι κατηγορούμενοι απειλούσαν χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ενός εκ των κατηγορουμένων το κύκλωμα κέρδιζε περίπου 550.000 ευρώ το μήνα από εκβιασμούς ΔΕΚΟ αλλα και πολιτικών προσώπων.

Παλαιότερα άρθρα: