Στουρνάρας : 86 δισ. ευρώ το κόστος που «φορτώθηκαν» οι Έλληνες από τον Βαρουφάκη

stou_bar
Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε το κόστος που επέφερε στους Έλληνες φορολογούμενους η πολιτική διαπραγμάτευσης που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης. Δήλωσε χαρακτηριστικά » το κόστος που «φορτώθηκαν» οι Έλληνες φορολογούμενοι ξεπερνά τα 86 δισ. ευρώ«.

Ο κος Στουρνάρας  χαρακτήρισε «θετική στροφή» την αναδίπλωση της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα, ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να «πιαστούν» οι δημοσιονομικοί στόχοι λόγω της υπερφορολόγησης σε βάρος των αναπτυξιακών .

Προσέθεσε, επίσης, o κος Στουρνάρας, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων,  ότι «το 2014, μετά από μια διετή προσπάθεια, είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Θυμίζω είχαμε παράγει πρωτογενές πλεόνασμα τότε και είχε βγει  και η ελληνική οικονομία στις διεθνείς αγορές τόσο οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις όσο και το Δημόσιο.

Σήμερα, οι προϋποθέσεις αρχίζουν να γίνονται πάλι θετικές το 2016″, για να καταδείξει ότι » το πρώτο εξάμηνο του 2015  δοκιμάστηκε μια διαφορετική μορφή διαπραγμάτευσης η οποία δεν απέδωσε. Είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε. Θεωρώ θετικό ότι η κυβέρνηση έγκαιρα έκανε την απαραίτητη στροφή που έπρεπε να κάνει».

 

Παλαιότερα άρθρα: