Στους χθεσινούς ηττημένους είναι και το Ποτάμι

theodorakis potami
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Δεν ξέρουμε αν νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει όντως κάποια ηχηρή αλλαγή στο κόμμα. Ωστόσο το προφίλ του νεοεκλεγέντα προέδρου ήταν εξ αρχής συγκροτημένο γύρω από μία κατεύθυνση με φιλελεύθερη στόχευση. Φιλελεύθερη όχι μόνο στην οικονομική πολιτική, που όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει έβρισκε απόλυτα ΄σύμφωνο και τον Άδωνη Γεωργιάδη, κατεξοχήν συντηρητικό πολιτικό.

Φιλελεύθερη κατεύθυνση και σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Ζητήματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν και δεν είναι φιλελεύθερη. Ή τουλάχιστον είναι λιγότερο από αυτό που ο Κυριάκος φαίνεται ότι προτίθεται να φέρει.

Με αυτή λοιπόν την πολιτική συνταγή, είναι βέβαιο ότι ο ψηφοφόρος του Ποταμιού, που μπορεί να προέρχεται και από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ δεν θα μείνει ασυγκίνητος.

Μάλιστα, αν ο Κυριάκος δείχνει να κερδίζει το στοίχημα, τότε το Ποτάμι θα δει σταδιακά τον κόσμο του να μειώνεται, αφού προς το παρόν αποτελεί κόμμα – ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα σε πολιτικούς χώρους. Αυτά τα κόμματα, αν δεν προλάβουν να καταγράψουν ιστορία και μοναδικό πολιτικό στίγμα, είναι καταδικασμένα στην αφομοίωση ή τη διάλυση.

Παλαιότερα άρθρα: