Στρατό από διαδικτυακά… «trolls» έχει δημιουργήσει ο Πούτιν!

Capture4
Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες εργαζόμενους απασχολεί η ρωσική κυβέρνηση, απλώς για να… τρολάρουν στο ίντερνετ και να στηρίζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την πολιτική του!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ενός πρώην εργαζόμενου, οι «trolls» του Ρώσου προέδρου εργάζονται δώδεκα ώρες την ημέρα με μισθό 680 ευρώ το μήνα και έχουν την υποχρέωση να ανεβάζουν τουλάχιστον 135 φιλορωσικά σχόλια την ημέρα, ενώ απαιτείται να παραμένουν σιωπηλοί και αν καθυστερήσουν, έστω και ένα λεπτό στην εργασία τους, τους επιβάλλεται πρόστιμο.

Το «trolling» είναι από τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν σε μεγάλα διαδικτυακά σάιτ και πολλές φορές είναι αντικείμενο σχολιασμού για παράγοντες ομάδων, επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Πως γίνεται η «δουλειά»; Σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις ομάδες, η μία ομάδα παίζει τον ρόλο του «κακού» και επικρίνει το καθεστώς, ενώ οι άλλες δύο διαφωνούν μαζί της και υποστηρίζουν το Κρεμλίνο! Οι ομάδες υποχρεούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες σχετικά με το θέμα για το οποίο διαφωνούν και έναν σύνδεσμο (link) που να παραπέμπει στο επίμαχο θέμα της «διαφωνίας» τους.

Φυσικά όλα αυτά τους τα παρέχει η ρωσική κυβέρνηση, που έχει… απαντήσεις για κάθε φλέγον θέμα! Από τους επικεφαλής του αρχηγείου τους, ο πρώην εργαζόμενος αποκάλυψε ότι τους έχουν δοθεί «λέξεις – κλειδιά» και ετικέτες, που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν και που βοηθούν τους χρήστες να βρουν τις σχετικές συζητήσεις και «διαφωνίες» στις μηχανές αναζήτησης!

Ο πρώην εργαζόμενος δήλωσε ότι έμεινε στο «troll factory» του Πούτιν για δύο περίπου μήνες και μετά εγκατέλειψε την «παράλογη» εργασία.

Παλαιότερα άρθρα: