Συμφωνία στη Γερμανία για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού

merkel
Διαβάστε επίσης

Οι συντηρητικοί της Άγγελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν στη συγκρότηση μείζονος κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με τo SPIEGEL ONLINE και το Πρακτορείο Reuters.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό στον ιστότοπό του, οι Σοσιαλδημοκράτες θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, και το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εφημερίδες Ηandelsblatt και Sueddeutsche Zeitung επιβεβαιώνουν ότι επετεύχθη συμφωνία, ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι Σοσιαλδημοκράτες διεκδικούσαν και πάλι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, κάτι το οποίο προσέκρουε στην επιθυμία του Χορστ Ζέεχοφερ, του προέδρου του CSU, να το αναλάβει το δικό του κόμμα.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung γράφει ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και Άμυνας.

Σύμφωνα με το Spiegel, oι Σοσιαλδημοκράτες πάντως θα αναλάβουν μεταξύ άλλων τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας.

Τώρα θα πρέπει όμως να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας τα 450.000 μέλη του SPD, με μια εσωκομματική διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 3 εβδομάδες.

Παλαιότερα άρθρα: