Συγκεντρώσεις στον Πειραιά, σε επιφυλακή η αστυνομία

prosfyges_peiraias
Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται σήμερα η αστυνομία στον Πειραιά, λόγω δύο συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί το μεσημέρι, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης για το προσφυγικό.


Η Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 15.30 στην πλατεία Κοραή, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 3μμ, έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην ίδια περιοχή, η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).


Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια η αστυνομία θα κρατήσει τις δύο συγκεντρώσεις σε απόσταση ασφαλείας.

Η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να ανασυγκροτηθεί και να εκμεταλλευτεί το διεθνές κλίμα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά, καλεί συγκέντρωση ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στο δημαρχείο Πειραιά, με αφορμή την συζήτηση που θα διεξαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την πολιτική στους πρόσφυγες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΡΜΑ και προσθέτει: «Δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να αποδομήσουν την οποιαδήποτε αντιμετώπιση υπέρ των προσφύγων».


Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη Τύπου σχολίασε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με ΜΚΟ για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη, λέγοντας ότι ο Δήμος δεν έχει συμμετάσχει, ούτε συμμετέχει στην διαχείριση κατοικιών, ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.


Ωστόσο, συνέχισε, περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες διαμένουν σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης και είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να έχουν παροχές υγείας, καθώς και την δυνατότητα να εργαστούν. Διαφορετικά, θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι πολύ χειρότερες.

Και συμπλήρωσε: Αυτό που υπάρχει είναι ένα πρόγραμμα, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, ώστε να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι” αυτούς τους ανθρώπους.

Παλαιότερα άρθρα: