Υπόθεση Σώρρα: Αναίρεση της απόφασης για τα 600 εκ.

swrras_2
Διαβάστε επίσης

Αναίρεση υπέρ του νόμου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυρόπουλου, για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (το 2013) που επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατέχει σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Έτσι, η υπόθεση θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η αναίρεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έγινε διότι κρίθηκε ότι είχε ελλιπή αιτιολογία και εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού μας Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η δίκη, που προκάλεσε την απόφαση που έχει πανταχόθεν επικριθεί, αφορούσε σε αντιδικία που είχε προκύψει ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αρτέμη Σώρρα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προσδίδει στο θέμα ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της δράσεως του Αρτέμη Σώρρα που είχε μηνυθεί για εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών στους οποίους υπόσχεται την πληρωμή χρεών τους, με ανύπαρκτους και ανίσχυρους τίτλους.

Αν η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου δεχθεί την αναίρεση της εισαγγελέως, τότε η απόφαση του Πλημμελειοδικείου θα είναι σαν να μην εκδόθηκε ποτέ.

Παλαιότερα άρθρα: