Σχέδιο Δρίτσα για επιβράδυνση της μετακίνησης των μεταναστών. Θα τους κρατήσουν σε πλοία!

Dritsas
Διαβάστε επίσης

Προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια της χώρας θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ναυτιλίας από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Δρίτσας.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο Mega και στον ΣΚΑΪ, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημειά της χώρας.

Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο άξονες, σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα. Η μία είναι, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες να μην εξαντλούν τη μεταφορικής τους δυναμικότητα και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα ναυλωμένα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν για μία ή δύο μέρες ως ξενοδοχειακοί χώροι για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ” ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνουμε τα νησιά», υπογράμμισε για να προσθέσει πως «πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ναυτεμπορική

Παλαιότερα άρθρα: