Σχέδιο για έκτακτες κεφαλαιακές ενέσεις στη Deutsche Bank

deut_bnk_g
Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οι διευθύνοντες σύμβουλοι γερμανικών εταιρειών εισηγμένων στον DAX βρίσκονται σε εκτενείς συζητήσεις αναφορικά με την κατάσταση της Deutsche Bank και προτίθενται να προσφέρουν μια «ένεση» κεφαλαίων, εφόσον αυτό απαιτείται για τη διάσωση της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, μετά το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το «σχέδιο έκτακτης ανάγκης«, οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στη διάσωση θα αγοράσουν μετοχές της Deutsche Bank για να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αποθεματικού της. Η «ένεση» κεφαλαίων που βρίσκεται υπό συζήτηση -σύμφωνα με πηγές της Handelsblatt- θα είναι «μονοψήφιο» νούμερο σε δισ., δεν θα ξεπερνάει δηλαδή τα 10 δισ. ευρώ.

Τόσο η ηγεσία της Deutsche Bank όσο και υψηλόβαθμα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης έχουν ενημερωθεί σχετικά με το σχέδιο, είπαν οι ίδιες πηγές, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι «το Βερολίνο που αρνήθηκε να προσφέρει δημόσια στήριξη στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή του ιδιωτικού τομέα».
«Η στήριξη της αγοράς στη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από τη χρήση του δημοσίου χρήματος» προσθέτει σχετική πηγή στην εφημερίδα.

Παλαιότερα άρθρα: