Σχέδιο για πρόταση μομφής κατά της Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει το Ποτάμι

zoi_konstantopoulou1
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάλεσε να στηρίξουν την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της προέδρου της βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής τόνισε: «Θεωρούμε ότι η κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση- κάτι που είναι αντισυνταγματικό- και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθ’ ότι, όπως ξέρουμε όλοι, στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει».

Στον απόηχο της διάσκεψης τον πρόεδρων της βουλής, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε ολομέτωπη επίθεση από εκπροσώπους του Ποταμιού, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης υλοποιεί μία απειλή που συχνά που συχνά επαναλάμβανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς ωστόσο να προχωρά στην πραγματοποίησή της. Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάθε φορά που γινόταν νύξη σχετικά με το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της, απαντούσε κάθετα ότι όποιος επιθυμεί να πράξει κάτι τέτοιο δεν έχει παρά να το κάνει και να μην περιστρέφεται διαρκώς γύρω από αυτό στα λόγια.
Για τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη φαίνεται ότι ο χρόνος για μία τέτοια πρωτοβουλία έχει ωριμάσει αφού όπως δήλωσε «οι βουλευτές (του κόμματός του) ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, σε ολομέλεια, αν θα έχει για πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι».

Πάντως δεν πρόκειται για κάτι ξαφνικό. Είναι πιθανόν ότι κεκλεισμένων των θυρών έχουν γίνει διεργασίες μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη χθεσινή συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε προειδοποίηση στην Πρόεδρο της Βουλής, ότι πλέον «εκείνοι που θέλουν την αποπομπή της είναι περισσότεροι από εκείνους που την ψήφισαν».

Παλαιότερα άρθρα: