Συγκλονιστικές εικόνες αποστεωμένων παιδιών στη Συρία. Ακόμη απορείτε για τους πρόσφυγες; (ΦΩΤΟ)

paidia-syria1
Διαβάστε επίσης

Η Μαντάγια ήταν κάποτε ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σύριους, αλλά τώρα βρίσκεται υπό πολιορκία από τις δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Χιλιάδες είναι τώρα παγιδευμένοι, με πολλούς από αυτούς να λένε ότι δεν έχουν φαγητό, νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα.

Ωστόσο μετά το σάλο που έχει προκληθεί διεθνώς από την δημοσιοποίηση του θέματος, η συριακή κυβέρνηση λέει ότι θα επιτρέψει πλέον την αποστολή βοήθειας στην πόλη.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε: «Ο ΟΗΕ χαιρετίζει την σημερινή έγκριση από την κυβέρνηση της Συρίας να παρέχει πρόσβαση στις πόλεις Μαντάγια, Φούα και Κεφράγια και ετοιμάζεται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια τις επόμενες ημέρες.

Μια εικόνα που δημοσιεύτηκε σε σελίδα στο Facebook δείχνει κάποιον να ετοιμάζεται να κόψει το λαιμό μιας γάτας.

Η λεζάντα της φωτογραφίας έγραφε: «Επειδή μόνο αυτό έχει απομείνει για εμάς».
Ανώνυμος υπάλληλος ανθρωπιστικής οργάνωσης στην πόλη επιβεβαίωσε πως ορισμένοι κάτοικοι έτρωγαν γάτες και σκύλους για να επιβιώσουν, ενώ άλλοι τρώνε φύλλα. «Ο ανθρωπισμός κατέρρευσε μετά τον πρώτο θάνατο από πείνα στην Μαντάγια» δήλωσε.

Οι οικογένειες αναγκάστηκαν να φάνε γρασίδι και να πιούν αρωματισμένο νερό με μαρμελάδα ή μπαχαρικά.
Μια άλλη φωτογραφία στο Facebook δείχνει ένα πιάτο με νερό με κάτι πράσινο μέσα και τον χρήστη να λέει «νερό, νερό, αλάτι, αλάτι, λεμόνι… ένα γεύμα για δύο».

Το ρύζι πωλείται με τον κόκκο καθώς το κιλό φτάνει να κοστίζει μέχρι και 190 ευρώ.

Mideast Syria

Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Ντιμπέρ Φακρ, δήλωσε στο Sky News: «Όταν ήμασταν εκεί, τον Οκτώβριο, ήρθαμε αντιμέτωποι με την απελπισία και την πείνα στα μάτια του λαού. Κάποιες γυναίκες δεν μπορούσαν να θηλάσουν γιατί και οι ίδιες ήταν υποσιτισμένες«. Ο Δρ. Μοχάμεντ Γιουσέφ, διαχειριστής του ιατρικού συμβουλίου στην Μάντια, αναφέρει πως δύο ή τρεις κάτοικοι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα. «Ο θάνατος χτυπά κυρίως τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις γυναίκες. Το ιατρικό προσωπικό είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Δέχονται συνεχώς ανθρώπους που είναι σοβαρά άρρωστοι και λιποθυμούν».

paidia-syria3

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε πως ελπίζει να λάβουν βοήθεια και οι τρεις πόλεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

paidia-syria1

Πηγή: Sky News

μετάφραση στα ελληνικά: Έθνος

Παλαιότερα άρθρα: