Συνελήφθη ο «εμπνευστής» της «μπλε φάλαινας»

Διαβάστε επίσης

Ο 30χρονος Ίλια Σιντόροφ, ταχυδρόμος στο επάγγελμα, φημολογείται πως είχε ακόμα 30 νεαρά κορίτσια στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, τα οποία ακολουθούσαν τις δικές του εντολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος ταχυδρόμος έχει ήδη αποδεχθεί τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, οι οποίες αφορούν τις πράξεις του ως δημιουργός και συντονιστής της διαδικτυακής «μπλε φάλαινας». Ο Σιντόροφ φέρεται να έσπασε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων και έτσι ομολόγησε για τις πράξεις του.

Πλέον κρατείται στο Chelyabinsk στα Ουράλια, όπου αντιμετωπίζει ποινές που σχετίζονται με την υποκίνηση σε αυτοκτονία νεαρών κοριτσιών.

Εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας, αναφερόμενος στην υπόθεση, σημείωσε πως για αποδεικτικά στοιχεία έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής και αρκετές κάρτες SIM, που βρέθηκαν στο σπίτι του Σιντόροφ. Επίσης δήλωσε ότι:

«Ο ύποπτος επιβεβαίωσε ότι είναι ο διαχειριστής του αποκαλούμενου γκρουπ αυτοκτονίας, που έχει οδηγήσει σε 32 θανάτους μελών. Τους ανέθετε δοκιμασίες που σκοπό είχαν να τραυματίσουν τον εαυτό τους προκειμένου να φτάσουν στην αυτοκτονία».

Επιπροσθέτως, για την ίδια υπόθεση, στη φυλακή έχει ήδη οδηγηθεί ο 21χρονος Φίλιπ Μουντέικιν, ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε 16 κορίτσια σε αυτοκτονία.

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» έχει γίνει αρκετά δημοφιλές σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, με αναφορές για αυτοκτονίες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Βρετανία. Αναφορές έχουν γίνει για περιπτώσεις και στην ελληνική επικράτεια με τις εισαγγελικές αρχές να έχουν ήδη εκδώσει ειδικές οδηγίες.

Παλαιότερα άρθρα: