Συλλογικό επίτευγμα και μια μεγάλη πρόκληση !!!

logo-ert-palio
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μετά απο μια μακρά, μαύρη περίδο ηθικής και λειτουργικής απονέκρωσης της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης, με το αλήστου μνήμης μαύρο στην οθόνη της ολέθριας διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, η ΕΡΤ ετέθη και πάλι προχθές σε λειτουργία, ξαναζωντανεύοντας, την μνήμη, την ιστορική συνείδηση, αλλά και την καρδιά του ελληνικού λαού. Είναι ο εθνικός φορεάς ενημέρωσης που επι 75 και πλέον έτη, επιμελείτο την ενημέρωση, την πολιτισμική διαπαιδαγώγηση και την ψυχαγωγία του λαού μας και αίφνης πρίν δυο χρόνια είχε κλείσει σαν μια άχρηστη ηλεκτρική συσκευή, που πετάγονταν άκριτα και κυνικά στα σκουπίδια. Η ΕΡΤ επαναλειτούργησε και πάλι χθές, με τον Εθνικό μας Ύμνο να ηχεί συγκινητικά στην έναρξη, με τις καρδιές όλων των Ελλήνων να δονούνται απο συγκίνηση, με ένα ξέφρενο λαϊκό πάρτυ στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, αλλα και με πολλές ευθύνες να αναδεικνύονται στην παρούσα κυβέρνηση και στην νεα διεύθυνση της ΕΡΤ, για την λειτουργική ανασυγκρότηση του απονεκρωμένου ραδιοτηλεοπτι-κού μας φορέα.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε ένα κομβικό σημείο για την απελθούσα μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, διότι κατέδειξε έμπρακτα το βάθος του μνημονιακού κυνισμού, αλλά και τα απώτατα όρια μέχρις διαλύσεως ιστορικών και στρατηγικών υποδομών του ελληνικού κράτους, στα οποία ήταν αποφασισμένη να φτάσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Το διάδοχο σχήμα της ΝΕΡΙΤ, υπήρξε ένα ενημερωτικό και πολιτισμικό απολίθωμα, που κατέταξε την εθνική ραδιοτηλεόραση στα αζήτητα των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης. Αλλά ήταν τελικά αυτός ο ηθικά απαράμιλλος αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, που συγκλόνισε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και έθεσε τις πολιτικές βάσεις κατάρριψης της απαράδεκτης μνημονιακής κυβέρνησης. Η επανειλειτουργία λοιπόν του εθνικού μας ραρδιοτηλεοπτικού φορέα, συνιστά μια πελώρια συλλογική νίκη, όχι μόνον των ηρωϊκών εργαζομένων του, αλλά ολάκερης της ελληνικής κοινωνίας.

Αν προσδοκά κανείς ότι σε μια νύκτα θα αποκατασταθούν δια μαγείας τα πάντα και η ΕΡΤ άμεσα θα καταστεί και πάλι το κεντρικό κανάλι της πολιτικής μας ενημέρωσης και της πολιτισμικής μας διαπαιδαγώγησης, μετά τις ανήκεστες βλάβες που της προξένησε – με το οικτρό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ – η μνημονιακή κυβέρνηση, θα είναι ουτοπικός. Θέλει δουλειά πολύ και προπαντός την αμέριστη ηθική στήριξη όλων των Ελλήνων, για να ανασυγκροτηθεί το ραδιοτηλεοπτικό μας μέσο και να ανακτήσει και πάλι το απολεσθέν κύρος του. Αλλά θα ήταν επίσης πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, στην λογική του συμψηφισμού ποδηγέτησης των κρατικών ΜΜΕ, να μεταλλαχθεί η άρτι λειτουργούσα ΕΡΤ, σε επικοινωνιακό άθυρμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εμφανές όμως είναι μέχρι σήμερα, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες προθέσεις, απο την διοίκηση που επέλεξε για το πηδάλιο του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού μας φορέα. Το λογότυπο στο κεντρικό κτίριο του ραδιομεγάρου μας στην Μεσογείων, έγινε και πάλι ΕΡΤ χωρίς τα «μνημονιακά» «Ν,Ι» που την είχαν μεταλλάξει σε ΝΕΡΙΤ !!! Διότι απλά, δεν μπορεί μια πολιτική απόφαση και δυο γράμματα, να μεταλλάξουν, την ιστορική συνείδηση, την μνήμη 75 ετών και την καρδιά ενός λαού. Αυτό που μπορεί σίγουρα να γίνει, είναι η αμετροπής κυβέρνηση που τα είχε ανίερα αποφασίσει, να πεταχτεί στα αζήτητα της πολιτικής μας ζωής. Οπερ και εγένετο !!!

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη απο έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα υψηλού πολιτισμικού ήθους και κύρους. Και η ΕΡΤ έχει σήμερα όλες τις προϋποθέσεις με τις άοκνες προσπάθειες των ηρωικών εργαζομένων της και την αμέριστη ηθική στήριξη του ελληνικού λαού, να κερδίσει τον περίσεπτο τίτλο, της πολιτισμικής, ενημερωτικής και τεχνολογικής ναυαρχίδας, των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής μας επικοινωνίας. Με την ηθική και πολιτική στήριξη όλων μας έτσι, ας αφήσει πίσω την αλγεινή ηθικά διετία της επιχειρησιακής «δολοφονίας» της και με το βλέμμα εστραμμένο στο μέλλον, ας ξεκινήσει την νέα μεγαλειώδη πορεία της. Απο καρδιάς της ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Διότι η ΕΡΤ είναι η ιστορική μνήμη, η καρδιά και η ηθική και πολιτισμική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Παλαιότερα άρθρα: