Συμβαίνει Τώρα: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας σε λίγο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν θέλουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής

FILAKES5
Διαβάστε επίσης

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται για να λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, σήμερα, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού με πρωτοβουλία κατοίκων και φορέων της πόλης. Ζητούν τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής, που αρχίζει στις 20 Απριλίου εκτός πόλης. Με απόφαση δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11:30 πμ θα κλείσουν όλα τα σχολεία της πόλης, ενώ κλειστές θα μείνουν και όλες οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει τονίσει ότι η διεξαγωγή της δίκης στην περιοχή εγκυμονεί κινδύνους και θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση καθώς στην περιοχή βρίσκονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, αναφέρει το ΑΠΕ.

Παράλληλα φορείς και αντιφασιστικές οργανώσεις αναδεικνύουν την ύβρη απέναντι σε θύματα χρυσαυγιτών και τις οικογένειές τους. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αυτή ήταν και η γειτονιά του Παύλου Φύσσα, που έπεσε από μαχαίρι χρυσαυγίτη μόλις λίγους μήνες πριν.

Ήδη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την πραγματοποίηση της δίκης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Παλαιότερα άρθρα: