Συμφωνία στη Μάλτα, επιστέφουν στην Αθήνα οι Θεσμοί

ntaiselmploum
Διαβάστε επίσης

Σε κατ” αρχήν συμφωνία με τους θεσμούς για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις κατέληξε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Μάλτας. Παράλληλα, τα κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί ημερομηνία.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις το 2019 και 1% κυρίως από το αφορολόγητο το 2020.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως επετεύχθη μεγάλη πρόοδος, έπειτα από αλλαγή στρατηγικής και εντατικοποίηση στις διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Υπάρχει συμφωνία στα βασικά θέματα των μεταρρυθμίσεων, μένουν μόνο μικρές λεπτομέρειες, σημείωσε και εξήγησε ότι η συμφωνία για την Ελλάδα περιλαμβάνει μέτρα 1% ΑΕΠ μέτρα από το ασφαλιστικό το 2019 και 1% του ΑΕΠ, κυρίως από το αφορολόγητο το 2020.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις και τα κλιμάκια θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα, είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και «αντίμετρα» υπό την αίρεση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν να δουλεύουν για να φτάσουν στο SLA το ταχύτερο δυνατόν, σημείωσε και πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Παλαιότερα άρθρα: