Συμπαρίσταμαι και Χαιρετίζω!

Syntagma_sq
Διαβάστε επίσης

Του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη

Ευχαριστώ θερμώς και εκ βάθους καρδίας τους χιλιάδες συμπατριώτες μου που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα Τετάρτη, και θα διατρανώσουν την απόφαση τους να συνταξιοδοτηθώ στα πενήντα μου μετά από 25 (σχεδόν) χρόνια εργασίας.

Θερμές ευχαριστίες και από την ξαδερφούλα μου που έχει συνταξιοδοτηθεί από τα 40 της μετά από 15 σκληρά χρόνια εργασίας και αν ο Θεός την αξιώσει να φτάσει την ηλικία της μαμάς της, η οποία έκλεισε προ διμήνου τα ενενήντα, θα εισπράττει σύνταξη για 50 χρόνια και βάλε! Α, μην ξεχάσω, οι παπούδες μου πεθάνανε γύρω στα 99 ενώ οι γονείς μου είναι 80 και εκτός από μικροπροβλήματα -που με χαρά πληρώνει το ασφαλιστικό τους ταμείο!- χαίρουν άκρας υγείας. Άλλωστε, αν και ήταν ήδη 40άρηδες το 1973, δεν παύουν να επαναλαμβάνουν: δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στέλνει και ο ασφαλιστής μου με το μήνυμα να μην υποχωρήσετε διότι η λογικότατη σύνταξη των 2.800 ευρώ που έπαιρνε, έχει μειωθεί στα 1.500 και δεν αντέχει άλλο. Δυστυχώς, ο ίδιος δεν θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση διότι φυσικά διατηρεί το γραφείο του (με άλλη επωνυμία) και διατηρεί τους πελάτες του.

Ακόμη πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στέλνει φίλος μου καθηγητής, διορισμένος στην Α΄ Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αθηνών, εδώ στο Παγκράτι, αλλά χωρίς οργανική θέση. Λυπάται που δεν θα μπορέσει να παραστεί, αλλά ο μισθός του έχει μειωθεί πολύ και είναι αναγκασμένος να εργάζεται τα απογεύματα κάνοντας ιδιαίτερα! Δεν πειράζει, θα τον εκπροσωπήσουν επάξια οι χιλιάδες ωρομίσθιοι συνάδελφοί του -διορισμένοι και μη- που αναπληρώνουν τα κενά που άφησε εκείνος και οι άλλοι διορισμένοι σε οργανικές θέσεις της επαρχίας και των γύρω από την Αθήνα περιφερειών για να μετατεθούν στην περιοχή κατοικίας τους, έστω και αν στα σχολεία της δεν υπάρχουν κενές θέσεις! (Στο αντικείμενό του, στην Α΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρεια, υπάρχουν 150 περίπου συνάδελφοί του που αναμένουν αν κενωθεί θέση… αλλά υποψιάζομαι ότι και αυτοί το απόγευμα κάνουν ιδιαίτερα!)

Τέλος, την συμπαράστασή του εκφράζει καλός μου φίλος, απόστρατος αντιναύαρχος, ήδη από τα 55 του! Δεν το ζήτησε, αλλά δι’ ανάγκες της υπηρεσίας αποστρατεύθηκε ως υποναύαρχος ενώ υπηρετούσε ως αρχιπλοίαρχος. Εν τω μεταξύ, με μια απλή προσφυγή έγινε και αντιναύαρχος. Ήδη εργάζεται ως σύμβουλος σε εταιρεία που σχετίζεται με εξοπλιστικά, αλλά πληρώνεται στο όνομα της γυναίκας του αφού ο ίδιος απαγορεύεται να εργασθεί έως 5 έτη μετά την αποστρατεία του. Εννοείται ότι και η σύζυγός του συμπαρίσταται, έστω και αν θα πάρει μειωμένη σύνταξη… από το 1974 το περιμένει, όταν πρωτάκουσε το Γεώργιο Μαύρο να ζητά σύνταξη για τις νοικοκυρές!

Α, και μην ξεχάσετε σύντροφοι να καταγγείλετε το νεοφιλελευθερισμό και τους ανάλγητους εκπροσώπους του, που ζητάνε εθνική σύνταξη 700 ευρώ για όλους, κατάργηση των εισφορών και ελεύθερα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία! Ίσως σε αυτό να διαφωνεί ο ασφαλιστής μου, αλλά τι να γίνει… ούτε ο Τσίπρας με τον Καμμένο συμφωνούν σε όλα!

Και πάλι «Χίλια Ευχαριστώ» και σας υπόσχομαι όταν θα πάρω τη συνταξούλα μου θα σκέφτομαι με αγάπη τα παιδιά σας και θα προσεύχομαι να βρούν μια δουλειά σε μια από αυτές τις απαράδεκτες χώρες που μας μισούν και μας ταπεινώνουν!

(Βασισμένο σε ένα σχόλιο της φίλης μου στο facebook Lina Tseti).

*  Ο  Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης είναι χρηματοπιστωτικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Παλαιότερα άρθρα: