Συνάντηση με τον Άσμουσεν είχαν στο Βερολίνο Δραγασάκης και Σταθάκης

dragasakis stathakis
Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μερκελ και πρώην εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, είχαν στο Βερολίνο οι βουλευτές και επικεφαλής του οικονομικού Επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης, λίγα 24ωρα μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, τυπική ή άτυπη, για να προβάλουμε, να εξηγήσουμε το δράμα της ελληνικής κοινωνίας και να εξηγήσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας. Θέλω να διαψεύσω τον χαρακτήρα, δεν είχαμε κάποια τυπική συνάντηση με την κυβέρνηση, με υπουργούς της κυβέρνησης. Υπήρξε ένα γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους, στο οποίο γεύμα παραβρέθηκε και ο κ. Άσμουσεν», είπε o Γ. Δραγασάκης μιλώντας στο Real Fm και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο διερευνούμε τι ακριβώς γίνεται στην Ευρώπη. Υπάρχουν τρεις πρωτοβουλίες σε εξέλιξη. Η μία είναι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για πρόγραμμα 300 δισ. για αναπτυξιακούς σκοπούς, η δεύτερη είναι η πρωτοβουλία του κ. Ντράγκι για πρόγραμμα ρευστότητας 500 δισ. και η άλλη είναι μία συζήτηση για την ευελιξία, είτε στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας ή και έξω από αυτό και επειδή δεν έχουμε τη χαρά ο πρωθυπουργός της χώρας να μας ενημερώνει στο κοινοβούλιο αναπτύσσουμε τα δικά μας δίκτυα για να ξέρουμε τι γίνεται και να τα λάβουμε υπόψη μας. Από την άλλη μεριά δεν σας κρύβω ότι υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στην Ευρώπη για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πρόγραμμά μας για τις αναλύσεις μας κ.λπ».

Η συνάντηση δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως. Την επιβεβαίωσε σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Δραγασάκης, διευκρινίζοντας ότι ήταν άτυπη.

«Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους με την παρουσία και του κ. Άσμουσεν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Πηγές της Κουμουνδούρου υποστήριζαν ότι η συνάντηση ζητήθηκε από γερμανικής πλευράς.

Παλαιότερα άρθρα: